miércoles, 15 de septiembre de 2010

QUÈ ÉS LA PANERA DELS TRESORS?


La panera dels tresors és una proposta de joc adreçada als infants de 6 a 10/12 mesos.
És una activitat d'exploració que es du a terme amb la finalitat de proporcionar estímul i de potenciar el desenvolupament dels cinc sentits del nadó.  
Aquesta consisteix en un recull d'objectes quotidians fets de materials varis, per així aportar diversitat de pes, temperatura, forma, color, olor, so i consistència entre d'altres que es posen en una panera de fons pla. La panera és situada sobre una superfície tova i llisa, compartint espai amb els infants que s'asseurán al seu costat.
El nadó utilitza els ulls, les mans i la boca sobretot per conèixer millor els objectes que ha agafat. A través de la vista, per exemple,començen un procés de reflexió sobre el que veuen. Les mans, en canvi, li permeten el desenvolupament de nous moviments, i amb la boca descobreixen el sabor, la textura, el tamany i moltes altres característiques dels objectes de l'interior de la panera.
També és una bona idea afegir-hi altres infants. D'aquesta manera tendeixen a l'imitació: una font d'aprenentatge que els estimula, i a més es genera una atmòsfera de complicitat.
Així doncs podem considerar que és una didàctica molt positiva per qualsevol infant, recomanable per fer tant a la llar d'infants com en àmbit familiar.

Us deixo un video on podreu veure clarament com el nen reacciona envers els diferents objectes que es va trobant a la panera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario