miércoles, 5 de enero de 2011

VÍDEO I EDUCACIÓN

Títol: Vídeo y educación.
Autor: Joan Ferrés.
Editorial: Grupo Editorial Planeta, S.A.(Barcelona, España).Ediciones Paidós Ibérica, S.A. (Barcelona, España).
Any i lloc d'edició: Barcelona, 1994.

Al llarg de l'història de l'especie humana hi han hagut tres grans onades de canvis: 
  1. La revolució agrícola.
  2. La revolució industrial.
  3. La revolució tecnològica (el present, l'anomenada era de l'informació amb molts avenços informàtics i tecnològics...)
Aquesta revolució tecnolgòcia s'està produint molt acceleradament, fet que ha creat una por de la societat envers aquest canvi, que ens afecta psicològicament (sobretot ens fa crèixer l'inseguretat). A més, han provocat que a l'escola es produeixi una inadaptació perquè preparen als nens pel passat i no pel present.

Hi han moltesdiverses investigacions que ens parlen sobre els dos hemisferis del cervell i el paper que aquests desenvolupen:
  • Hemisferi esquerra: És l'encarregat de controlar el costat dret del cos. Fa les funcions lligades al llenguatge com ara la lectura, l'escriptura, el càlcul... És l'hemisferi intel·lectual, anàlitic, dominant i actiu.
  • Hemisferi dret: És l'encarregat de controlar la part esquerra del cos. Té algunes funcions com per exemple, reconèixer immediatament els rostres, el record de les formes,...  És l'hemisferi amb més sensibilitat acústica. A més, és l'hemisferi emocional, intuitiu i creatiu (el més espiritual).
En l'hemisferi dret hi ha més importància en tota aproximació global, concreta i emocional a la realitat, i en canvi a l'esquerra en el pensament analític i en la lògica formal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario