martes, 9 de noviembre de 2010

GTIC: GOOGLE DOCS

Durant l'hora de GTIC, a classe, en petits grups hem explorat amb el Google Docs. El Google docs (Documents de google) és un servei gratuit, a l'abast de qualsevol persona, que permet crear en línia, compartir i publicar diferents tipus de documents, tan siguin documents de text, presentacions, formularis o fulls de càlcul. 

Per saber com funcionaven, primer de tot ens hem creat una conta, i a partir d'aquest moment nomès ha estat necessari que una persona del grup fos qui crees el document i el compartis amb la resta del grup per tal que tothom hi pogués accedir.


La primera tasca que hem realitzat ha estat un document de text, que podeu veure a continuació:



Per a poder compartir aquest document de text al bloc he hagut de clicar el botó del costat dret del que posa: "Comparteix", un cop tenia el document obert. Seguidament seleccionar l'opció que diu: "Publica al web..", i desprès ja nomès queda modificar l'HTML del bloc posant-hi el codi que et donen.
També es pot accedir al document a partir de l'enllaç d'URL que, seguint el mateix procediment trobes. En aquest cas, aquest URL és:  https://docs.google.com/document/pub?id=1lVA6p8uiMmn9NOgs2QZXFOXH2iAbD2uMvHD67vgru1c

A més del document de text també vam crear una presentació, que he penjat clicant al costat dret del botó "Comparteix", i després "Publica/Incrusta". Tal i com s'ha fet amb l'altre document ara només falta copiar l'enllaç a l'HTML de l'entrada del bloc, i ja el tenim aqui!


A part del document de text i de la presentació, el google docs ens permet la creació d¡un formulari. Amb el meu grup en vam crear un, que us poso a continuació per si voleu fer-lo. Un cop es responen les preguntes, aquestes passen a un full de càlcul dels documents de google, que tan sols el poden veure aquells que tinguin permís per part de l'administrador de l'arxiu. La creació d'aquest questionari virtual és una molt bona idea per no haver de passar cada una de les respostes a l'ordinador, com es feia anteriorment. 

Per poder penjar el Formulari primer de tot s'ha d'anar a" Formulari" ( al menú situat a sobre l'arxiu), i seguidament a "Incrusta el formulari en una pàgina web". A partir d'aquest moment només serà necessari copiar el codi a l'apartat de "Modifica l'HTML de l'entrada del blog que volguem crear.
Aquí teniu el Formulari:


No hay comentarios:

Publicar un comentario