martes, 23 de noviembre de 2010

GTIC: CONCEPTUALITZACIÓ

Els mapes conceptuals són una bona eina per ordenar d'una manera esquemàtica qualsevol tipus d'idees. Un dels programes que existeixen per poder-ne elaborar és el CmapTools. Aquest programa és gratuït però no és lliure. Està creat per creat per l'Institute for Human and Machine Cognition. Per a descarregar-lo podeu clicar aquí.
Aquest programa de conceptualització ens permet posar les idees principals a destacar i per tant, doncs, a l'hora de llegir-lo pots buscar més fàcilment allò que t'interessi. També cal dir que estableix una connexió directe entre els seus elements a partir dels connectors.
El mapa conceptual ha de ser totalment objectiu, ja que forma part de l'hemisferi esquerre del cervell i no hi entren els sentiments en aquest.

Aquí us posaré els avantatges i inconvenients que té un mapa conceptual virtual a diferència d'un mapa conceptual fet a mà.
Avantatges:
  • Modificable
  • Potencia una bona presentació.
  • Té diversos recursos multimèdia que el fan més ric (links, fotografies..).
  • És online.
Inconvenients:
  • Fa que hagis de dependre de l'ordinadors.
  • Necessites tenir el programa a l'ordinador en que el vulguis utilitzar.
Un cop descarregat el programa, per començar a crear un projecte s'ha d'anar al menú principal a l'opció: Archivo> Nuevo Cmap. Seguidament sortirà un recuadre on s'hi ha de posar l'informació que es vulgui, en el cas de l'imatge  jo hi he posat: Cmaptool.


Després, tal i com diu l'anterior imatge s'ha d'arrastrar la fletxa de sobre el requadre fins a obtenir un resultat semblant al de l'imatge que ve seguidament. S'ha de repetir aquest procés fins a tenir creat el mapa conceptual.


Podeu veure un exemple d'un mapa conceptual que vaig crear a partir d'un text que ens va ser donat a classe: Dinar de Nadal

No hay comentarios:

Publicar un comentario