martes, 26 de octubre de 2010

GTIC: Creació d'un video

L'altre dia a classe de GTIC vam iniciar-nos a la creació de videos amb el Windows Movie Maker, un programa que facilita la creació de videos a partir de fotografies o d'altres videos. A més d'afegir-hi so també ens dóna la possiblitat de posar-hi animacions per obterir un bon projecte. També afegeixo un power point que he fet on podreu seguir algun dels passos més bàsics que he utilitzat per fer aquest video. No és res més que un senzill manual per a qualsevol principiant. L'he penjat a http://www.slideshare.net/ ja que és un espai web que permet compartir power points.

GTIC: El YouTube

Què és?
El youtube és un espai web on els usuaris poden penjar i compartir vídeos gratuitament. Tothom hi pot accedir, és un espai públic, però tan sols els usuaris poden pujar i comentar els vídeos. Fer-se usuari és totalment gratuït, només t'hi has de registrar.

Com crear una conta?
  1. Primer de tot s'ha d'obrir el navegador, i posar: http://www.youtube.com/ a la barra de direccions.
  2. Clicar: "Crear cuenta".
  3. Seguidament posar les dades personals (correu electrònic, nom d'usuari, data de naixement,...). Acceptar.
  4. En aquest quart pas, et demanaran si ja ets usuari de google. Si ho ets hauràs d'iniciar sessió(a mà esquerra), i si no ho ets tindràs (a mà dreta) l'opció de crear-te'n una de nova.
  5. Un cop havent seguit els passos anteriors la conta ja estarà creada, i a partir d'aquest moment ja seràs usuari de YouTube, per tant ja podràs penjar, compartir i comentar vídeos.
Com penjar un vídeo?
  1. Per poder penjar un vídeo s'ha d'haver iniciat sessió amb la conta ja creada.
  2. Després d'ha de clicar: " Subir", botó situat a dalt de tot a la dreta de l'explorador.
  3. Un cop fet el pas anterior s'ha de clicar un requadret groc que al seu interior hi posa: "Subir vídeo".
  4. Al clicar el botó, s'obrirá una finestra a partir de la qual hauràs de buscar i seleccionar l'arxiu que hi vols penjar.
  5. Només faltará esperar a que es descarregui tot el vídeo, i mentrestant s'han d'emplenar uns buits amb el nom del títol, una descripció, etc.